Hvad skete der ellers den 8. september?
2013:
Venstresocialisterne, VS, vedtager på en generalforsamling at nedlægge sig selv. Partiet blev dannet i 1967 som en udbrydergruppe fra SF, men har siden 1989 været inkluderet i Enhedslisten, som i 1994 kom i Folketinget.
2006:
Landsholdsspilleren Thomas Gravesen bliver præsenteret af sin nye arbejdsgiver, den skotske mesterklub Celtic. Han skal spille med nummer 16 på ryggen.
2005:
USA anmoder NATO om at stille transport til rådighed for at skaffe nødhjælp til ofrene for orkanen Katrina på USA's sydkyst. Det er første gang, NATO's udrykningsstyrke bliver brugt til en humanitær opgave.
1987:
SF får fem mandater ved folketingsvalget, og det nye parti Fælles Kurs kommer ind med fire inklusive formand Preben Møller Hansen. Poul Schlüters Firkløverregering fortsætter trods et tab på fem mandater.
1974:
USA's præsident Gerald Ford benåder ekspræsident Richard Nixon for enhver forbrydelse, han måtte have begået i sin embedsperiode.
1972:
Folketinget vedtager at melde Danmark ind i EF. Beslutningen skal dog først konfirmeres ved en folkeafstemning den 2. oktober.
1968:
Jørn Hjorting præsenterer den første Dansktop-liste på P3, udarbejdet efter pladeforretningernes salgstal. Keld Heick er nummer et med Vi skal gå hånd i hånd.
1966:
Første afsnit af tv-serien Star Trek bliver sendt i USA. Serien kører i tre år uden den store opmærksomhed. I 90'erne får serien kultstatus og bliver støvet af og genudsendt.
1942:
Årets høst af danskdyrket tobak bliver opgjort til 700 ton.
1940:
Grundtvigskirken i København bliver indviet på datoen for Grundtvigs fødsel. Grundstenen blev lagt på samme dato i 1928. Det markante bygningsværk er tegnet af arkitekten Peder Vilhelm Jensen Klint. Efter hans død i 1930 blev byggeriet videreført af hans søn, arkitekt Kaare Klint.
1908:
Den nyligt afgåede justitsminister Alberti melder sig til politiet og tilstår bedrageri for 15 millioner kroner overfor sparekassen, hvor han tidligere var direktør.
|