Hvad skete der ellers den 12. marts?
2009:
Københavns Borgerrepræsentation godkender, at Den Lille Havfrue på Langelinie kan sendes til Kina næste år og opstilles i den danske pavillon på verdensudstillingen i Shanghai.
----- Arriva, der har stået for togdriften i Midt- og Vestjylland siden 2003, genvinder ved en licitation driften for en ny periode frem til 2018.
2008:
VK-regeringens demokrati-kanonudvalg offentliggør sit bud på en demokrati-kanon. Den omfatter 35 højdepunkter i demokratiets historie fra oldtiden til år 2000.
2005:
Frank Jensen og Helle Thorning-Schmidt stiller ved Socialdemokratiets kongres op til den ledige formandsstol efter Mogens Lykketoft. Afgørelse bliver truffet ved en urafstemning blandt partiets medlemmer.
2004:
VK-regeringen fremlægger sin handlingsplan for Christiania. Fristaden skal fra nytår været normaliseret og omfattet af de samme regler og love som det omliggende samfund.
----- Kenth, en gensplejset svensk øl, kommer til salg i et par specialforretninger og en café i København. Det er første gang en fødevare i Danmark er tydeligt deklareret genmodificeret.
2000:
Pave Johannes Paul II beder om Guds tilgivelse for den romersk-katolske kirkes synder gennem tiderne, inklusive uretfærdigheder påført jøder, kvinder og minoriteter.
1999:
Polen, Ungarn og Tjekkiet bliver formelt optaget som nye NATO-medlemmer ved en ceremoni i staten Missouri i USA.
1987:
Musicalen Les Miserables har permiere på Broadway i New York.
1984:
Britiske minearbejdere indleder en strejke i protest mod nogle planlagte minelukninger. Strejken kommer til at vare næsten et år.
1976:
Sveriges kong Carl 16. Gustav bliver forlovet med tyske Silvia Renate Sommerlath.
1967 - 55 år siden:
Indira Gandhi bliver Indiens premierminister. Hun er datter af Nehru, Indiens første premierminister, som sad på posten fra 1947 og indtil sin død i 1964.
1958:
Frankrig vindet Europæisk Melodi Grand Prix i Hilversum i Holland med sangen Dors mon Amour sunget af André Claveau. For Danmark synger Raquel Rastenni Jeg rev et blad ud af min dagbog ind på en ottendeplads.
1948:
Handelsminister Jens Otto Krag meddeler i en radiotale, at kødmangelen vil vare til juli, og at ekstra franskbrøds- og grynmærker vil blive sat i kraft. Der vil også komme chokolade i handelen, foreløbig på rationeringsmærker.
1938:
Tyske tropper går ind i Østrig, og opfylder Adolf Hitlers drøm om at genforene sit fødeland med Det Tredje Rige.
1735:
Kong Christian 6. udsender en ny helligdagsforordning, hvorefter der er tvungen kirkegang for alle, to gange hver søndag.
|